Minimalista maximalizmus lehet a boldogság titka?

A felhalmozás, a kacatfüggőség, a boltkórosság, a tárgyak imádata mára...

OLVASS TOVÁBB2021-04-09

A tetováló mű-vész

  Metál Sanyika ritkán hív fel telefonon. Mutatni akart valamit....

OLVASS TOVÁBB2021-04-05

lelki fáskamra avagy a fasorba se hiába vagy

A lépcsőfordulóban Rozovics néni majdnem levert lábról. Az én idős...

OLVASS TOVÁBB2021-04-02

A grund után Práter utcai rendcsinálás

A grund  farakásai ma is úgy állnak mint azokban a...

OLVASS TOVÁBB2021-03-30

Megváltó Instant bármi szembenézés helyett

Végre, még ha csak részben is, de összeült a masztermájnd...

OLVASS TOVÁBB2021-03-27

Kép-jelenség, a fény az érzelmekkel is játszik?

Nem sok van amit jobban kedvelek mint a vizuális mesélés....

OLVASS TOVÁBB2021-03-23

Átlagos világszám önparódia

Felmentem a Normafához. Átlagos esti forgalom volt már, nem a...

OLVASS TOVÁBB2021-03-21

Vonzás és taszítás, az emberi lélek mágnesei

Ez a kis gondolatébresztő morzsa aközben született amíg egy padon...

OLVASS TOVÁBB2021-03-15

Hipnózis aka Hüpnosz a halál kisöccse

Tibi a barátom úgy érkezett meg, hogy majdnem kitépte az...

OLVASS TOVÁBB2021-03-09

Elvárások kívül-belül

Az életünk telis-tele van elvárások sorával, ezek egy része külső,...

OLVASS TOVÁBB2021-03-06
átlagos ősz

Átlagos világszám önparódia

Felmentem a Normafához. Átlagos esti forgalom volt már, nem a nappali tolongás. Gondoltam sétálok egyet meditatív jelleggel. Úgy is mondhatnám, hogy kiszellőztetem a fejemet. Ez persze érdekes megfogalmazás, el is gondolkodtatott nem olyan régen. A szobát ugye azért szellőztetjük, hogy az elhasznált levegőt friss, oxigén dúsra cseréljük. Ezen a nyomon elindulva a fejszellőztetés csak az lehet, hogy a régi elhasznált gondolatokat valami pezsgőbb frissre cseréljük ami tele van vitalitással. Jujj de jó! Megint megfejtettem valamit. Szóval most már ennek tudatában járom az utam, és szívom a friss levegőt, kisöpörve a régi ottmaradt gondolatokat.

 Átlagos világszámok cirkusza

A busz végül megállt a Normafánál. Ekkor vettem csak észre a két idősebb figurát akik leszállni készültek a középső ajtón. Profilból láttam csak, de azonnal beugrott, hogy ismerem őket valahonnan. Cirkusz! Igen a cirkusz, hiszen ezek ők. Semmi kétség. Nagyon izgatott lettem. Felidéződött gyermekkorom minden vonzalma  a manézs világa felé. Tótiás és Bambitu leszálltak . Nos igen valóban ők voltak azok. A világ legnagyobb törpéje és a legkisebb óriás. Nem akartam elhinni.

Követő lettem

Messziről néztem őket, ahogy lépdeltek előttem, hol halványan, hol élesebben láttam alakjukat ahogy egy lámpa alá értek vagy éppen az árnyékban haladtak. Mindketten körülbelül 170 centiméter magasak lehettek. Hírességeket követek a Normafán. Érted? Nem az Instagramon, hanem itt fent Budapest felett ahonnan rálátsz az esti városra. Kit érdekel ez most? Hiszen itt mennek előttem ezek az idolok.

Együtt és párban

Ezek itt ketten külön-külön is világszámok voltak, de együtt. No az volt ám az igazi mega produkció. Igazi szerencse együtt látni őket. A Gromikó cirkusz két egykori üdvöskéje. Megáll az eszem. A nagy növésű törpe, és az apró óriás. Azt mondják minden száz évben születik egy ilyen.

Átlagos szerelmesek

A lapok évekig arról cikkeztek melyikük nyeri el végül Madam Barbarossa a Szakállas nő kezét. Mindketten hevesen tették a szépet az ugyancsak méltán híres világszám cirkuszi primadonnának. Aki később – minő csalódás – egy osztrák főherceggel szökött meg, faképnél hagyva hőseinket. Így viszont legalább a barátságuk megmaradt.

Születésnapomra.

Egyre távolodtak, én pedig nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy ma este, pont ma este, a születésnapom estéjén egy csapáson haladhattam két ilyen különleges emberrel. Lesz mit mesélni az unokáimnak. Addig viszont mégsem várhatok, így már most nagyon várom a pillanatot, hogy elmondhassam akinek csak lehet, hogy mekkora szerencse ért.

Hazafelé a metrón a hirdetéseket bámultam, arról pedig ismeretlen “celebek” néztek vissza rám. Elgondolkodtam, hogy kikért nem rajonganak ma az emberek. Kis hírveréssel bárki lehet ma sztár, teljesítmény nélkül. Csak mert a csapból is ő folyik.  Bezzeg Tótiás és Bambitu.

Oszd meg ha gondolod!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Email

Szólj hozzá!

Scroll Up
%d bloggers like this: